240 km coastal walking route from Inverness to John o’ Groats

THE JOHN O’ GROATS TRAIL

MATKAKUVAUS
on 240 kilometrin kävelyreitti rannikolla Invernessistä John O ’Groatsiin, kulkien pitkin Skotlannin ylämaan rantoja, kallio harjanteita- ja jyrkänteitä, takamaita ja kävelyteitä. Reitti on uusi ja vielä keskeneräinen, osa on syrjäistä, polutonta ja haastavaa maastoa, ylitetään piikkilanka-aitoja, kallioseinämiä ja virtapaikkoja, muut osiot ovat jo ennestään suosittuja vanhoja kävelyreittejä.

Osallistuminen edellyttää joustavaa sosiaalista luonnetta ja aikaisempaa kokemusta pitkistä ja vaativista patikoinneista, sekä ainakin kohtuullista kuntopohjaa ja asiallista patikointivarustusta.

Varoituksen sana, mikäli päätät osallistua JOGT- patikoinnille, saattaa sisältää esteitä, joita vakiintuneilla reiteillä ei yleensä ole. Jotkut vaiheet vaativat vielä tällä hetkellä piikkilanka-aidan ylittämistä, kiviseinälle kiipeilyä, jokien ylittämistä, louhikko kävelyä ja haastavaa etenemistä kesäkasvillisuuden läpi. Osallistujalta edellytetään kohtalaista kuntoa, kokemusta ja huolellisuutta. Iso osa kävelystä kulkee myös kallio jyrkänteillä. 

Reitti on edelleen vasta kehitteillä, joten lue sivustolta huolellisesti läpi jokaisen etapin kuvaukset. Parhaiten reittiä kuvaa, rinteillä kävelyä välillä vaativalla pohjalla, ilman suuria korkeuseroja. Pitkospuut, sillat ja reittimerkinnät auttavat etenemistä, osa reitistä kulkee kuitenkin maastossa ilman valmista polkua. 

Tärkein muistutus JOGT- patikoinnille on, että suurin osa reitistä kulkee yksityisellä maalla. Vaikka Skotlannin jokamiehen oikeudet sallii kävelyn suurimmalla osalla yksityisiä maita, se ei anna oikeutta merkitä reittiä tai rakentaa pitkospuita ja siltoja. Siksi ollaan täysin riippuvaisia maanomistajista, ja on elintärkeää, että ylläpidämme hyviä suhteita kaikkien maanomistajien kanssa.

MATKAOHJELMA 
13.5 Lento Helsinki-Amsterdam-Inverness 07:00-12:40
14.5 Stage 1: Inverness to Culbokie 26 km
15.5 Stage 2: Culbokie to Alness 15 km
16.5 Stage 3: Alness to Tain 21 km
17.5 Stage 4: Tain to Dornoch 15 km
18.5 Stage 5: Dornoch to Golspie 24 km
19.5 Stage 6: Golspie to Brora 10 km
20.5 Stage 7: Brora to Helmsdale 20 km
21.5 Stage 8: Berriedale to Dunbeath 23 km
22.5 Stage 9: Dunbeath to Lybster 15 km
23.5 Stage 10: Lybster to Whaligoe 13 km
24.5 Stage 11: Whaligoe to Wick 19 km
25.5 Stage 12: Wick to Keiss  16 km
26.5 Stage 13: Keiss to John o’ Groats 24 km
27.5 Bussi Inverness
28.5 Lento Inverness-Amsterdam-Helsinki 13:35-00:00 

HINTA 1790 €  (alustava)
Sis. lennot, kenttäkuljetukset, majoitukset pääosin aamiaisella ja yhden matkalaukun kuljetus majoitusten välillä.
Ei sisällä, ruokia, juomia, vakuutusta…
Hinta perustuu vaihtokurssiin 1 GBP = 1.100 € 

PERUUTUSEHDOT
Maksa ennakkomaksu 200€ heti, kun olet saanut kutsun matkalle mukaan, vain ennakkomaksulla varmistat oman paikkasi. Mikäli sinulle tulee este, käy ITSE perumassa osallistumisesi ja paikkasi vapautuu jonottajalle! Ennakkomaksu palautetaan eräpäivään asti täysimääräisenä, mikäli ei aiheuta kuluja promoottorille. Eräpäivän 1.4.2022  jälkeen peruutuskulut 100%, mikäli tilalle ei saada uutta osallistujaa. 

Lisätiedot tapahtuman Facebook ryhmässä facebook.com/groups/JoGT20/
Days
Hours
Minutes
Osallistuminen edellyttää joustavaa sosiaalista luonnetta ja aikaisempaa kokemusta pitkistä ja vaativista patikoinneista, sekä ainakin kohtuullista kuntopohjaa ja asiallista patikointivarustusta.
Tarkoituksena on saada kasaan mukava saman henkinen ryhmä lähinnä jo aikaisemmilla reissulla mukana olleista, ryhmää täydennetään sinkuilla markkinoimalla matkaa Sinkkutapahtumat sivustolla.

Ilmoittautuminen jari@kalevalapaja.fi

Yhteistyössä